Man kan onekligen komma till den punkt då man tröttnar på sin bostad, på hur den ser ut och där man således vill förändra. Det kan innebära att man renoverar vissa rum - speciellt badrum och kök är vanligt förekommande - att man bygger ut enligt de mått som ett väggfast attefallshus tillåter (och slipper krångel med bygglov) eller att man köper nya möbler. Samtliga dessa alternativ är bra. Men, de har nackdelen av att de är kostsamma. Enligt vår erfarenhet så kan det därför vara bättre att fokusera på de lite mer prisvärda lösningarna som ofta finns inneboende i en bostad.
Vi tänkte ge ett exempel på detta och här kan vi säga att du äger ett hus i Stockholm vars grund är en gjuten betongplatta. Du har bott i huset i några år och du börjar så sakteliga tröttna på interiören i allmänhet och på golven i synnerhet. En prisvärd lösning här skulle kunna vara att riva ut golven - där det känns som allra värst och tråkigast - och använda betongplattan. Det är nämligen fullt möjligt att använda plattan som golv och låta betongen utgöra det du sätter dina fötter på. Något som i så fall ger dig en bostad som skiljer sig från mängden. Betong är en bra lösning gällande golv. Finns det golvvärme så är det en extra fördel.
De enda nackdelar som egentligen finns handlar om att betong är ett kallt material och att det är hårt. Det senare är svårt att påverka, utan det får man ta som en del av priset - tappar du något så kommer det att gå i bitar, så enkelt är det. Värmen däremot kan, som sagt, tillföras genom golvvärme och har man det så är faktiskt ett betonggolv ytterst behagligt att gå på.
Golvslipning innan är nödvändigt
Betongen måste emellertid behandlas. En gjuten betongplatta är sällan tillräcklig i sig; den måste finslipas innan den kan utgöra ett golv med alla krav vi ställer på ett sådant. Här brukar en golvslipning räcka och naturligtvis så krävs det att den golvläggare du anlitar har vana och - framförallt - rätt maskiner för att ro detta projekt i land. Det är en viss skillnad på att genomföra en golvslipning på betong jämfört med en motsvarande på en ekparkett.
Kolla upp det innan och du kommer att slippa överraskningar. Frågan är relativt enkel att ställa: har ert företaget i Stockholm vana av en golvslipning där materialet är betong? Vid ett jakande svar bör du dock verifiera detta genom att be om nummer till tidigare kunder. Det ger dig svart på vitt om företaget i fråga verkligen har den erfarenhet som krävs.
Fördelar med ett betonggolv
Fördelarna då; vilka tydliga sådana finns - utöver det originella som ligger i att ha betonggolv? Ja, vi kan säga att du får ett golv som knappt kräver något underhåll och som är ytterst lättstädat - det blir helt fritt från fogar och den glatta ytan är både enkel att dammsuga och torka av. Dessutom är ett betonggolv ytterst tåligt - både mot vatten och mot direkt smällar.
En tredje fördel ligger i att det är ett golv som tillverkas rakt igenom av naturliga ämnen- lera, grus och kalk - och att det dels är bra för miljön och dels också för din egen harmoni. Man känner sig lugn, trygg och avslappnad om bostaden har en större del av naturliga färger och inslag. Betong kan utan tvekan lindra efter en stressig dag på jobbet i Stockholm.
På denna sida kan du läsa mer om golvslipning och golvläggning: https://www.golvläggarestockholm.net
Andra inlägg
- Betonggjutning – för en hållbar framtid
- Markiser för varje stil i Norrtälje
- Renässans för portar med trapphusrenovering Stockholm
- Ventilationsfirma i Stockholm tar andan ur dig – på bästa sätt
- Värmepumpar i Malmö – ett klimatsmart boende
- Förbättrad ljudmiljö och stil med akustiska undertak
- Markisen som skyddar mot sol och sommarregn i Stockholm
- Markarbeten i Stockholm – en stabil grund för framtiden
- Geoteknisk undersökning – analys av tomt
- Målare i Kungsbacka som levererar kvalitet och trygghet